Hoppa till innehåll

Så inreder du köket på bästa sätt

Köket är utan tvekan ett av husets mest använda rum. Här lagas frukost, lunch, mellanmål och middag. Det är även här som en stor del av umgänget sker, oavsett om det är middag med vänner eller läxläsning med barnen. Därför är det viktigt att tänka på inredningen för att skapa en mysig och funktionell plats. Här hittar du de bästa tipsen.

Rama in posters & bilder

Väggarna är den bästa platsen för köksdekoration. Med fina färger och mönster kan du skapa den stämning du vill ha i köket. I köket finns det stor risk för spill och därför bör du inte hänga upp dina dyrbaraste tavlor här. Välj hellre fina posters eller egna fotografier och sätt upp dem på väggen i fina ramar. Du hittar högkvalitativa ramar i olika storlekar hos Desenio. Här kan du även välja många olika sorters posters eller göra dina egna fotoposters. I köket är det många som gillar att ha bilder på goda ingredienser, exempelvis citroner, tomater eller pasta. Det är även populärt med posters och bilder på olika platser i världen, exempelvis matländer som Frankrike eller Italien. Att ha fin inramad väggkonst i köket är nästan lika viktigt som att ha bra knivar i kökslådan. Med fina väggar kommer det att vara härligare att vistas i köket och roligare att laga mat.

Tänk på funktionaliteten

I övrigt bör du tänka på funktionaliteten när du väljer inredning i köket. Det är viktigt att kunna städa köket snabbt och enkelt. Därför bör du undvika känsliga föremål som enkelt kan gå sönder. Välj även stolar som du kan stapla på varandra vid städning och se till att minimera antalet prylar. Tänk även på belysningen. I köket behövs det många olika ljuskällor för att skapa rätt stämning samt för olika funktioner. Vid städning och matlagning behövs det stark belysning, men vid måltiden är det mysigare med svagare belysning.