Hoppa till innehåll

Odla dina egna ingredienser

Att äta närproducerat och lokalt har länge varit en trend, men nu kan du ta din miljömedvetenhet ytterligare genom att laga med egenodlade ingredienser. Även om du inte har en trädgård kan du skapa en liten grönsaksodling hemma. Här får du de bästa tipsen.

Beställ grönsaksfröer online

Det smidigaste sättet att komma igång är att beställa grönsaksfröer på nätet hos Florea. Där hittar du ett brett sortiment av olika fröer till förmånliga priser. Här kan du exempelvis handla fröer till tomater, pumpor, vattenmelon, chili, brysselkål, broccoli, gurka, lök, paprika och mycket mer. På Floreas hemsida hittar dessutom många smarta tips om hur du odlar olika grönsaksfröer. Klicka på ”Odlingsskolan” för att veta mer. Kom ihåg att många fröer kan odlas på balkongen eller i krukor inomhus. Du behöver således inte en trädgård för att odla dina egna ingredienser.

Laga nyttiga maträtter

En stor fördel med att laga mat med egenodlade ingredienser är att det oftast blir nyttiga maträtter. Grönsaker är både goda och näringsrika. Dessutom kan de användas i en oändlig mängd recept. Om du är nybörjare på matlagning och håller på att lära dig att laga mat kan du använda dig av en kokbok för inspiration. Självklart hittar du även många enkla recept med grönsaker på nätet. Soppor, pastarätter och sallader är bara några av många saker du kan laga med grönsakerna som du själv har odlat. Du kan även vara kreativ och skapa efterrätter och söta tillbehör, exempelvis pumpapaj, vattenmelondrink och tomatchutney. Låt fantasin flöda och våga testa nya recept i köket!